RAM Mount

Ram Mount

RAM står för Round-A-Mount och kallas på svenska för Ram Fäste. RAM Mount är marknadsledande när det gäller monteringslösningar som är vibrationsdämpande men framför allt optimerade för användaren och har i de flesta fall livstids garanti.

Fästet fick sin start 1995 och har i över ett decennium varit synonymt med kvalitet och prestanda. Den har utvecklats till att bli en av de mest eftertraktade tillbehören för elektronik och annan utrustning. Områden där RAM används är bland annat inom fordon, industri, militär och försvar, materialhantering samt andra applikationer som kräver en robust monteringslösning.

Utseende och användning

Det mesta av RAM-sortimentet har en patenterad design som kretsar kring en gummiklädd kula och ett sockelsystem. De har non-slip funktion samt skak- och vibrationsdämpning. Fästena är unika av sitt slag och kompromissar inte med hållbarhet och mångsidighet.

Många av de produkter som finns i sortimentet stödjer enheter från ett halvt kilo upp till 90 kilo. Själva fästena är gjorda av stål, rostfritt stål, gummi och aliminium. Monteringsbaserna är tillverkade för att utföra över förväntan och vara en kostnadseffektiv lösning.

RAM Mount har olika användningsområden och en stor variation. De finns anpassade för både mc, cykel och snöskoter. Det finns även enklare som är anpassade för mindre enheter som GPS, telefon och kamera. För den som behöver hållare och fästare som är lite mer anpassningsbara så finns det även universiella som kan monteras stort sett var som helst.

Fästena är individuella och finns i oändliga variationer. Det finns variationer med U-bygel för styre eller ramrör, fästplattor med olika hålmönster, sugkoppar för glasytor, skruvfästen för backspegeln på MC, kläm- och skruvfästen för snabb hantering och många fler variationer.

Du kan alltid hitta det fäste som passar dig bäst. Efter du valt fäste väljer du längd på den arm som fästs i kulan på din enhet. I den andra änden av RAM Mount armen fäster du din utrustning som även den har en monterad gummikula.